Kinderen/pubers/jong volwassenen en ouders

Welke keuzes moet je maken voor je kind, kun je wel bieden wat het nodig heeft, deelt het kind jouw mening over de opvoeding, kan het kind zijn of worden wat jij wilt dat het is? Dit zijn vraagstukken waar de moderne ouder mee kampt. In dit coachingstraject gaan we dieper in op al deze vragen en gaan we objectief beoordelen of de door jouw gestelde doelen voor het kind haalbaar zijn. We kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden en ik reik je handvatten aan waardoor het voor jou als ouder mogelijk wordt te genieten van het kind zoals het nu is.


Kinderen moeten in zeer korte tijd zeer veel leren en dat kan behoorlijk frustrerend zijn voor zowel de ouder als het kind. Onbegrip, frustratie, woede, verveling, stress en tegenwerking kunnen emoties zijn die het kind gebruikt om duidelijk te maken dat het iets niet begrijpt, er niet mee om kan gaan, het er niet mee eens is, het niet kan of gewoon niet wil. Het coachen van het kind gebeurt onder begeleiding van een ouder of opvoeder. Hierbij staat het kunnen overbrengen van de boodschap centraal.


Aan het einde van dit coachingstraject ben je in staat je te verplaatsen in de ander waardoor het mogelijk is begrip op te brengen voor de ander en inzicht te hebben in de wijze waarop jouw boodschap overkomt.


Jonge volwassenen kampen vaak met problemen. Ze worden niet meer als kind gezien en stuiten daarbij regelmatig op onbegrip, agressie, afwijzing of teleurstelling. Ze kampen met identiteitsproblemen, ze weten nog niet wie of wat ze zijn.


Voor een jonge volwassene is het moeilijk te kiezen tussen twee werelden. Als kind word je alles vergeven en word je dingen geleerd, als volwassene word je voor je daden verantwoordelijk gehouden en moet je zelf je zaakjes maar regelen. Je bent nog te jong om op eigen benen te staan, maar ook weer te oud om een onbezorgd leven te leiden. Je wordt geacht keuzes te maken waarvan je de consequenties nog niet kunt overzien en moet afgaan op wat anderen jou adviseren of vertellen.


Al met al een vrij onzekere periode die zowel voor de jonge volwassene als de mensen in zijn of haar omgeving een behoorlijke impact kan hebben. Dit coachingstraject is zowel voor de jonge volwassene als voor de mensen in zijn of haar omgeving bedoeld. Het streven is begrip te krijgen en richting te geven op weg naar de volwassenheid.

 Accepteer cookies om van social media integratie gebruik te kunnen maken.